Diensten voor particulieren

Wij adviseren en begeleiden de (aspirant)paardenbezitter maximaal bij een aantal belangrijke facetten van het aanschaffen en houden van een paard of pony.
Naast persoonlijke advisering bij aanschaf van een paard of pony kunnen wij u desgewenst met instructie bijstaan in de beginfase van de omgang met uw eigen paard.

Aankoopadvisering

De beslissing hebt u al genomen, u wilt graag een paard of pony aanschaffen. 
Straks lekker in de vrije natuur wegdromen tijdens een lange buitenrit of juist de spanning zoeken van het wedstrijdgerichte rijden. Misschien bent u wel in voor beiden. 

Uw droompaard hebt u ook al op het oog. Toch zijn er een aantal vragen. Als u op internet of in de vele hippische bladen zoekt, ziet u dat er tal van paarden en pony’s te koop zijn. De ene is nog liever en beter dan de andere. Het moet dus niet zo moeilijk zijn om er eentje te vinden. Helaas……niets is minder waar. Er zijn inderdaad tal van paarden te koop, maar deze zijn echt niet allemaal even geschikt voor u.

Is het wel uw droompaard of wordt het straks een nachtmerrie? 
Bezit u zelf voldoende kennis om te onderzoeken of dit voor u het juiste paard is?
Is de aanschafprijs van het paard reëel? 
Hebt u voldoende connecties om het paard door de juiste mensen te laten onderzoeken? 
Hoe regelt u verder het aankoopproces en wat moet er opgenomen worden in een koopcontract?

Bij aankoop van een paard verlangt de wetgever van u dat u voldoende inhoud geeft aan uw onderzoekplicht. Dit is een belangrijk onderdeel van het consumentenkooprecht.

Paard en Advies kan u adviseren en begeleiden in het aankoopproces van een paard. Wij gaan samen met u naar het paard kijken om u op basis van deze bezichtiging een eerlijk en onafhankelijk advies te geven. Zo kunt u bepalen of  het nuttig is het vervolgtraject in te zetten. Wij adviseren u inzake de veterinaire keuring van het dier, de eventuele verzekering van het dier en we organiseren voor u de koopovereenkomst en de verkoopverklaring.

C
ontra-expertise

Uw paard of pony heeft letsel opgelopen door toedoen derden. Behalve de verslagenheid krijgt u ook te maken met de financiële schadeafwikkeling. 
De aansprakelijkheidsverzekeraar van de tegenpartij probeert een regeling met u te treffen. Op de een of andere manier bekruipt u het gevoel dat u toch niet helemaal schadeloos wordt gesteld. In dit soort situaties wordt u in staat gesteld om een contra-expert te benoemen die uw schade vaststelt.

Paard en Advies kan u hierin prima van dienst zijn. In ons verleden hebben wij jarenlang de schadebehandeling van paarden voor onze rekening genomen. Wij kunnen u ondersteunen en voorzien van een keurig expertiserapport van de schade aan uw paard en bij totaalverlies ook de waarde van het paard in kaart brengen met daarbij alle zaken die daarbij van belang zijn. 
Een schadeloosstelling heeft regelmatig niet alleen betrekking op de waarde van het paard. Wij brengen eventueel ook de bijkomstigheden duidelijk voor u in beeld in een compact en goed gemotiveerd rapport. 
Op deze manier wordt het voor u mogelijk om het voorstel van de expert van de verzekeraar op een gefundeerde wijze te weerleggen. 

Taxatie

Hebt u weleens nagedacht over de waarde van uw paard ? 

Deze verandert namelijk van tijd tot tijd. Afstamming, training, behaalde certificaten, sportniveau, gezondheid en leeftijd zijn sowieso al een aantal factoren die waarde bepalend zijn en naar gelang van tijd kunnen veranderen. 

Wanneer u wordt geconfronteerd met een echtscheiding of een beëindiging van een zakenrelatie waarin u één of meerdere paarden in gezamenlijk eigendom hebt, dan is het zaak om de waarde van een paard correct vast te leggen. 
Voorkom discussie en claims achteraf over een eventuele meerwaarde van het paard met uw ex-(zaken)partner!!! 

Wij verrichten een bezichtiging ter plaatse en stellen voor u een uitgebreid taxatierapport samen mede op basis van een marktvergelijkingsonderzoek. Alle waardebepalende factoren van het paard worden in de rapportage opgenomen en onderbouwd.